19. Lošinjski dani bioetike

Nakon jednogodišnje pauze, prouzročene pandemijom koronavirusa, devetnaesta po redu međunarodna znanstveno-kulturna manifestacija Lošinjski dani bioetike održava se u Velom Lošinju od 10. do 13. listopada 2021., u organizaciji Hrvatskog filozofskog društva, Hrvatskog bioetičkog društva i Grada Malog Lošinja.

Suorganizatori 19. Lošinjskih dana bioetike su Znanstveni centar izvrsnosti za integrativnu bioetiku i Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, a Studentsku bioetičku radionicu, kao sastavni dio Lošinjskih dana bioetike, suorganiziraju Udruženje studenata filozofije i Odsjek za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pokrovitelj manifestacije je Primorsko-goranska županija.

19. Lošinjski dani bioetike obuhvaćaju međunarodni simpozij “Integrativna bioetika i nova epoha” (11.-12. listopada), studentsku bioetičku radionicu “Bioetika, odgoj i obrazovanje” (10.-13. listopada), okrugli stol “Pandemija i bioetika” (11. listopada) te popratna događanja: predstavljanje recentnih bioetičkih izdanja i Bioskop, događanje posvećeno problematici epidemije i pandemije na filmu, uz projekciju starog, ali i danas aktualnog filma Variola vera.

Plenarna predavanja na 19. Lošinjskim danima bioetike održat će Luisella Battaglia (Italija) i Thomas Sören Hoffmann (Njemačka), dobitnici međunarodne Nagrade “Fritz Jahr” za istraživanje i promicanje europske bioetike za 2020. i 2021. godinu.

Ovdje se nalazi program skupa, a ovdje možete preuzeti cjelokupnu publikaciju skupa.